Stewed Cabbage // Cavolo stufato

Wednesday, February 15, 2017


Not a long time ago, when I shared a savoy cabbage side with raisins and pine nuts, I told you that using cabbage as a side dish is my favourite way because it doesn't require a lot of effort.


Well, today I'm sharing with you that effort-free recipe. You don't need a lot of ingredients, nor a lot of time, nor of work. It is pretty simple. All you have to do is cut some cabbage, add it in a pan with some water and salt, cover and cook for 20 minutes, stirring occasionally. And there you have a nutritious side dish.


It doesn't have to be that boring, though. I actually suggest you add some black pepper and a drizzle of olive oil before serving, it really tastes so much better this way! I wouldn't skip the oil if I were you. Not even if you are on a diet because some of the nutrients in the cabbage are fat soluble which means your body needs fat to absorb them.

INGREDIENTS
1 serving
  • 1/4 cabbage
  • Extra virgin olive oil
  • Salt
  • Black pepper

INSTRUCTIONS
  • Wash then slice the cabbage.
  • Add it in a pan with 60 ml (1/4 cup) water and a pinch of salt, cover, and cook for 20 minutes, stirring occasionally.
  • Serve with black pepper and a drizzle of olive oil.


Non molto tempo fa, quando ho condiviso un contorno di verza con uvetta e pinoli, vi ho detto che utilizzare il cavolo come contorno è il mio metodo preferito perché non richiede molto impengo.

Beh, oggi condivido con voi quella ricetta non impegnativa. Non avete bisogno di tanti ingredienti, né di tanto tempo, né di tanto lavoro. È abbastanza semplice. Tutto quello che dovete fare è tagliare un po' di cavolo, metterlo in una padella con un po' di acqua e sale, coprire e cuocere per 20 minuti, mescolando di tanto in tanto. Ed ecco un contorno nutriente.

Non deve essere così noioso però. Infatti suggerisco di aggiungere un po' di pepe nero e un filo di olio di oliva prima di servire, è veramente molto più buono così! Non salterei l'olio se fossi in voi. Nenahce se siete a dieta perché alcuni dei nutrienti nel cavolo sono liposolubili il che significa che il corpo ha bisogno di grassi per assorbirli.

INGREDIENTI
1 porzione
  • 1/4 cavolo
  • Olio extravergine di oliva
  • Sale
  • Pepe nero

PROCEDIMENTO
  • Lavate e affettate il cavolo.
  • Aggiungetelo in una padella con 60 ml di acqua e un pizzico di sale, coprite e cuocete per 20 minuti, mescolando di tanto in tanto.
  • Servite con pepe nero e un filo di olio di oliva.

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