I'm the one-dish meal kind of person. I love having my carbs, proteins, fats and vegetables all in the same dish because that way I can make my food a lot more flavourful. On weekends, however, my mother usually cooks, and since there's usually a lack of vegetables on the table, I cook them.
I usually make something simple and quick, but sometimes I feel like having something fancy so either I start thinking about the dish or I go to Pintrest, and I search for recipes with the vegetables I want to use. This time I went for the latter, and I ended up making Danelle's recipe.
I believe this is the first time ever I managed to follow a recipe without making any adjustment other than decreasing the quantities. I did slice the mushrooms instead of halving them but that's only because I already did that before finding the recipe.
That being said, this side dish not only is healthy but incredibly delicious as well. I don't think I've ever eaten green beans this good before.
INGREDIENTS
1 serving
- 100 g (3.5 oz) fresh green beans, trimmed and halved
- 3 button mushrooms, sliced or halved
- 1 garlic clove
- 1/2 tablespoon extra virgin olive oil
- 1/2 tablespoon balsamic vinegar
- Salt
- Pepper
INSTRUCTIONS
- Preheat the oven to 200°C (400°F). Line a baking sheet with parchment paper.
- In a bowl, wish together the olive oil and balsamic vinegar. Add the vegetables and stir well.
- Spread the vegetables in an even layer on the prepared baking sheet, then season with salt and pepper.
- Bake for about 20 minutes.
Io sono il tipo di persona da piatto unico. Mi piace avere i miei carboidrati, proteine, grassi e verdure tutti nello stesso piatto perché in quel modo posso rendere il mio cibo molto più saporito. Nei fine settimana però solitamente cucina mia madre, e dal momento che di solito c'è una mancanza di verdure sulla tavola, le cucino io.
Di solito faccio qualcosa di semplice e veloce, ma a volte sono in vena di fare qualcosa di più elaborato quindi inizio a pensare al piatto o vado su Pinterest e cerco ricette con le verdure che voglio utilizzare. Questa volta ho optato per la seconda, e ho fatto la ricetta di Danelle.
Credo che questa sia la prima volta che riesco a seguire una ricetta senza fare modifiche oltre al ridurre le quantità. Ho affettato i funghi invece di tagliarli a metà ma solo perché l'avevo già fatto prima di trovare la ricetta.
Detto questo, questo contorno non solo è salutare ma anche incredibilmente delizioso. Non credo di aver mai mangiato dei fagiolini così buoni prima d'ora.
INGREDIENTI
1 porzione
- 100 g fagiolini freschi, mondati e tagliati a metà
- 3 funghi champignon, affettati o tagliati a metà
- 1 spicchio d'aglio
- 1/2 cucchiaio olio extravergine di oliva
- 1/2 cucchiaio aceto balsamico
- Sale
- Pepe
PROCEDIMENTO
- Preriscaldate il forno a 200°C. Foderate una teglia con carta da forno.
- In una ciotola mescolate insieme l'olio di oliva e l'aceto balsamico. Aggiungete le verdure e mescolate bene.
- Disponete le verdure in un unico strato nella teglia preparate, quindi salate e pepate.
- Cuocete in forno per circa 20 minuti.
This would make a great protein bread topping for a healthy and satisfying dinner :-)
ReplyDeleteThat's such a great idea, thanks for sharing it!
DeleteVeramente ottimo per me, marito acete balsamico no solo l'odore lo disturba..e non sa cosa perde. Preso nota buona domenica.
ReplyDeleteThannk you for sharing this
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