Balsamic Garlic Roasted Green Beans and Mushrooms // Fagiolini e funghi arrostiti all'aceto balsamico e aglio

Friday, February 03, 2017


I'm the one-dish meal kind of person. I love having my carbs, proteins, fats and vegetables all in the same dish because that way I can make my food a lot more flavourful. On weekends, however, my mother usually cooks, and since there's usually a lack of vegetables on the table, I cook them.

I usually make something simple and quick, but sometimes I feel like having something fancy so either I start thinking about the dish or I go to Pintrest, and I search for recipes with the vegetables I want to use. This time I went for the latter, and I ended up making Danelle's recipe.

I believe this is the first time ever I managed to follow a recipe without making any adjustment other than decreasing the quantities. I did slice the mushrooms instead of halving them but that's only because I already did that before finding the recipe.

That being said, this side dish not only is healthy but incredibly delicious as well. I don't think I've ever eaten green beans this good before.

INGREDIENTS
1 serving
  • 100 g (3.5 oz) fresh green beans, trimmed and halved
  • 3 button mushrooms, sliced or halved
  • 1 garlic clove
  • 1/2 tablespoon extra virgin olive oil
  • 1/2 tablespoon balsamic vinegar
  • Salt
  • Pepper

INSTRUCTIONS
  • Preheat the oven to 200°C (400°F). Line a baking sheet with parchment paper.
  • In a bowl, wish together the olive oil and balsamic vinegar. Add the vegetables and stir well.
  • Spread the vegetables in an even layer on the prepared baking sheet, then season with salt and pepper.
  • Bake for about 20 minutes.


Io sono il tipo di persona da piatto unico. Mi piace avere i miei carboidrati, proteine, grassi e verdure tutti nello stesso piatto perché in quel modo posso rendere il mio cibo molto più saporito. Nei fine settimana però solitamente cucina mia madre, e dal momento che di solito c'è una mancanza di verdure sulla tavola, le cucino io.

Di solito faccio qualcosa di semplice e veloce, ma a volte sono in vena di fare qualcosa di più elaborato quindi inizio a pensare al piatto o vado su Pinterest e cerco ricette con le verdure che voglio utilizzare. Questa volta ho optato per la seconda, e ho fatto la ricetta di Danelle.

Credo che questa sia la prima volta che riesco a seguire una ricetta senza fare modifiche oltre al ridurre le quantità. Ho affettato i funghi invece di tagliarli a metà ma solo perché l'avevo già fatto prima di trovare la ricetta.

 Detto questo, questo contorno non solo è salutare ma anche incredibilmente delizioso. Non credo di aver mai mangiato dei fagiolini così buoni prima d'ora.

INGREDIENTI
1 porzione
  • 100 g fagiolini freschi, mondati e tagliati a metà
  • 3 funghi champignon, affettati o tagliati a metà
  • 1 spicchio d'aglio
  • 1/2 cucchiaio olio extravergine di oliva
  • 1/2 cucchiaio aceto balsamico
  • Sale
  • Pepe

PROCEDIMENTO
  • Preriscaldate il forno a 200°C. Foderate una teglia con carta da forno.
  • In una ciotola mescolate insieme l'olio di oliva e l'aceto balsamico. Aggiungete le verdure e mescolate bene.
  • Disponete le verdure in un unico strato nella teglia preparate, quindi salate e pepate.
  • Cuocete in forno per circa 20 minuti.

4 comments:

  1. This would make a great protein bread topping for a healthy and satisfying dinner :-)

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    1. That's such a great idea, thanks for sharing it!

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  2. Veramente ottimo per me, marito acete balsamico no solo l'odore lo disturba..e non sa cosa perde. Preso nota buona domenica.

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