Beef Steak with Mushrooms // Bistecca di manzo con funghi

Wednesday, April 05, 2017


Just in case you didn't notice it, I'm a huge fan of mushrooms. And I've recently found out how delicious they are with beef. So, after finding the right cut - and believe me, the struggle is real for me -, I decided to make the easiest beef and mushroom dish I could think of, a steak with mushrooms.

This is the easiest way to pair those two ingredients since it doesn't require a lot of work like for example Beef Stroganoff or Beef & Guinness do. There are just a few ingredients involved, and it will take you about 15 minutes only of your time. Isn't that great?


And I believe this is also one of the most delicious ways to have steak. With that sweet red onion and mushrooms - I used button mushrooms because they are the easiest to find, but feel free to use whatever fresh mushroom you like -, and some balsamic vinegar on top, well, I wouldn't trade it for anything else.


INGREDIENTS
1 serving
  • 1 beef steak, about 200 g (7 oz)
  • 2 large button mushrooms
  • 1/2 red onion
  • 1/2 tablespoon extra virgin olive oil
  • Salt
  • Pepper
  • Balsamic vinegar

INSTRUCTIONS
  • Clean the mushrooms with a damp cloth. Cut off the end, leaving a part of the stem, then sliced them. Slice the onion.
  • Heat the oil in a non-sticking pan over medium heat. Add the onion and cook, stirring, for about a minute. Add the mushrooms, season with salt and pepper, and cook per 2-3 minutes.
  • Move the onion and mushrooms to the sides, then add the steak and cook for 2 minutes on each side. Season with salt and pepper after you turn it. Keep an eye on the onion and mushrooms to prevent them from burning.
  • Let the steak rest for 3 minutes, then move it to a plate, top with the onion and mushrooms, add a drizzle of balsamic vinegar and serve.


Nel caso in cui non l'aveste notato, sono una grande amante dei funghi. E di recente ho scoperto quanto sono deliziosi con il manzo. Quindi, dopo aver trovato il giusto taglio - e credetemi, è molto dura per me -, ho deciso di fare il piatto a base di manzo e funghi più facile che mi è venuto in mente, una bistecca con funghi.

Questa è la maniera più semplice per abbinare quei due ingredienti dato che non richiede molto lavoro, a differenza del manzo alla Stroganoff o del Beef & Guinness. Ci sono pochi ingredienti, e richiede all'incirca solo 15 minuti del vostro tempo. Non è fantastico?

E credo che questo sia anche il modo più gustoso per mangiare la bistecca. Con quella cipolla rossa dolce e i funghi - io ho utilizzato gli champignon perché sono i più facili da trovare, ma potete benissimo utilizzare qualsiasi altro fungo fresco -, e dell'aceto balsamico sopra, beh, non la scambierei per nient'altro.

INGREDIENTI
1 porzione
  • 1 bistecca di manzo, circa 200 g
  • 2 funghi champignon grandi
  • 1/2 cipolla rossa
  • 1/2 cucchiaio olio extravergine di oliva
  • Sale
  • Pepe
  • Aceto balsamico

PROCEDIMENTO
  • Pulite i funghi con un panno umido. Tagliate l'estremità, lasciando una parte del gambo, quindi affetateli. Affettate la cipolla.
  • Scaldate l'olio in una padella antiaderente su fiamma media. Aggiungete la cipolla e cuocete, mescolando, per circa un minuto. Aggiungete i funghi, salate e pepate, e cuocete per 2-3 minuti.
  • Spostate la cipolla e funghi sui lati, quindi aggiungete la bistecca e cuocetela 2 minuti per lato. Salate e pepate dopo averla voltata. Tenete d'occhio cipolla e funghi per evitare che bruci.
  • Lasciate riposare la bistecca per 3 minuti, quindi trasferitela in un piatto, adagiatevi sopra cipolla e funghi, aggiungete un filo di aceto balsamico e servite.

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