Salmon with mango and radish salsa.... sounds delicious right? Well, trust me, it really is!
Which makes me kind of sad because I did not come up with the idea of pairing mango and radishes. I just took the idea from one of the MasterChef 8 contestants but did not make the rookie mistake to put the salsa on top of the crispy salmon skin.
Anyway, since I'm not here to judge other people's recipes, let's talk a little more about how delicious this is. The sweet and tart mango and the spicy radishes is a match made in Heaven and they bring so much freshness to the salmon, it makes it perfect for a summertime meal.
INGREDIENTS
1 serving
- 1 salmon fillet
- 70 g (1/2 cup) mango cut into small dices
- 2 radishes, cut into small dices
- 1 tablespoon lime juice
- 1 teaspoon coconut oil
- Salt
INSTRUCTIONS
- In a blender, add half of the mango, lime juice, a tablespoon of water and a pinch of salt and blend until smooth.
- Move the mango purée into a bowl, add the other half of the mango and the radishes and mix well.
- Heat the coconut oil in a pan over medium heat. Add the salmon, seasoned with salt on both sides, and cook for 3-5 minutes on each side, moving it around to prevent it from sticking.
- Serve the salmon with the mango and radish salsa on top.
Salmone con salsa di mango e ravanelli... sembra delizioso vero? Beh, fidatevi, lo è!
Il che mi rende un po' triste perché l'idea di abbinare mango e ravanelli non è venuta a me. Ho semplicemente preso l'idea da una concorrente di MasterChef 8 ma non ho fatto l'errora da principianti di mettere la salsa sopra la pelle croccante del salmone.
Comunque sia, dato non sono qui a giudicare le ricette degli altri, parliamo un po' di più di quando è buono. Il dolce e aspro mango e i piccanti ravanelli sono un abbinamento perfetto e conferiscono al salmone una tale freschezza che lo rende perfetto per un pasto estivo.
INGREDIENTI
1 porzione
- 1 filetto salmone
- 70 g mango tagliato a piccoli cubetti
- 2 ravanelli tagliati in piccoli cubetti
- 1 cucchiaio succo di lime
- 1 cucchiaino olio di cocco
- Sale
PROCEDIMENTO
- In un frullatore, aggiungete la metà del mango, succo di lime, un cucchiaio di acqua e un pizzico di sale e frullate finché non sarà omogeneo.
- Trasferite la purea di mango in una ciotola, aggiungete l'altra metà del mango e i ravanelli e mescolate bene.
- Scaldate l'olio di cocco in una padella su fiamma media. Aggiungete il salmone, salato su entrambi i lati, e cuocete per 3-5 minuti su ogni lato, muovendolo per evitare che si attacchi.
- Servite il salmone con sopra la salsa di mango e ravanelli.
Una salsa davvero originale e soprattutto fresca, adatta a quest'afa!
ReplyDeleteMi piacerebbe prendere il merito ma l'idea della salsa non è mia.
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