I love hummus so much that a couple of weeks ago I didn't simply make a hummus but two. One was a fava bean and spirulina hummus; the other a sun-dried tomato and wheatgrass hummus. Why am I talking about them? Because they had something in common with this beet and white bean dip, they all were delicious!
What's different in this one is the colour. And the flavour, obviously, which was surprisingly light. What I mean is that I was worried the beet would be too overpowering but I was wrong. The lemon juice added just the needed freshness to make this addicting.
And you only need three ingredients to make it, beet, beans and lemon juice! Isn't that great?
INGREDIENTS
- 100 g (2/3 cup) diced cooked beet
- 150 g (1 cup) cooked or canned (drained and rinsed) white beans
- Juice of half a lemon
- Salt
INSTRUCTIONS
- Add all the ingredients in a food processor and blend until smooth. Season with salt to taste.
- Transfer to a bowl and serve.
Amo l'hummus così tanti che un paio di settimane fa non ne ho fatto semplicemente uno ma due. Uno era un hummus di fava e spirulina; l'altro era un hummus con pomodori secchi e erba di grano. Perché ne sto parlando? Perché avevano qualcosa in comune con questo dip alla barbabietola e fagioli bianchi, erano tutti deliziosi!
La differenza in questo è il colore. E il sapore, ovviamente, che era sorprendentemente leggero. Quello che voglio dire è che ero preoccupata che la rapa fosse troppo forte ma mi sbagliavo. Il succo di limone ha aggiungo quella freschezza necessaria da causare dipendenza.
E avete bisogno soltanto di tre ingredienti per farlo, barbabietola, fagioli e succo di limone! Non è fantastico?
INGREDIENTI
- 100 g di barbabietola cotta a cubetti
- 150 g di fagioli bianchi cotti o in scatola (scolati e sciacquati)
- Succo di mezzo limone
- Sale
PROCEDIMENTO
- Aggiungete tutti gli ingredienti in un robot da cucina e frullate finché non è omogeneo. Salate a piacere.
- Trasferite in una ciotola e servite.
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