Turnips and Edamame // Rape ed edamame

Wednesday, May 03, 2017


A lot of people see turnip's light taste as a weakness. I am not one of those people. Who said that in order to taste good a dish needs to have strong flavours? Light can be good too, you know. And that's exactly what I want to prove today with this recipe.

I transformed a bland turnip into a lot of soft, sweet and aromatic cubes that go along well with the awesome taste of edamame -- I said awesome because I'm still not able to describe it. I'd say it's a mix of a pea and bean, but I'm not that sure about it. What do you think? --, the tanginess of green onion and the crunchiness of (black because scenographic) sesame seeds.


And this dish is super versatile. It can be a side dish, a snack, or you could transform it into your main course by adding a grain of your choice. Or you could have it with some pasta, making some sort of pasta salad, like I did.


INGREDIENTS
1 serving
  • 1 turnip, diced
  • 50 g (1/2 cup) frozen shelled edamame
  • 1 green onion (green part only), chopped
  • Lemon juice
  • Black sesame seeds
  • Salt

INSTRUCTIONS
  • Add the frozen edamame and turnip to a pan and cook for 3 minutes on medium heat, counting from when the edamame starts defrosting.
  • Add 80 ml (1/3 cup) of water, season with salt, and cook for 3-4 minutes, until the water has been absorbed.
  • Turn off the heat, add the green onion, squeeze some lemon juice, add the sesame seeds, stir and serve.


Molte persone vedono il sapore leggero della rapa come una debolezza. Io non sono una di quelle persone. Chi ha detto che un piatto per essere buono deve avere sapori forti? Anche la leggerezza può essere buona. Ed è esattamente quello che voglio dimostrare oggi con questa ricetta.

Ho trasformato una blanda rapa in tanti soffici, dolci e aromatici cubetti che si sposano bene con il fantastico sapore degli edamame -- ho detto fantastico perché non sono ancora in grado di descriverlo. Direi che è un mix di pisello e fagiolo, ma non ne sono certa. Voi che dite? --, la piccantezza del cipollotto e la croccantezza dei semi di sesamo (nero perché scenografico).

E questo piatto è molto versatile. Può fare da contorno, snack, o potete trasformarlo in un piatto unico aggiungendo un cereale di vostro gradimento. O potete gustarlo con della pasta, facendo una sorta di insalata di pasta, come ho fatto io.

INGREDIENTI
1 porzione
  • 1 rapa, a cubetti
  • 50 g edamame congelati sgusciati
  • 1 cipollotto (solo la parte verde), spezzettato
  • Succo di limone
  • Semi di sesamo nero
  • Sale

PROCEDIMENTO
  • Aggiungete gli edamame e rapa in una padella e cuocete per 3 minuti su fiamma media, contando da quando gli edamame iniziano a scongelare.
  • Aggiungete 80 ml di acqua, salate, e cuocete per 3-4 minuti, finché l'acqua non è stata assorbita.
  • Spegnete la fiamma, aggiungete il cipollotto, spruzzate un po' di succo di limone, aggiungete i semi di sesamo, mescolate e servite.

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