Apple Pie Bars // Barrette alla torta di mele

Friday, November 03, 2017


I don't know why but lately my body has been craving sweets like there's no tomorrow. I just don't seem to be able to control myself. So to avoid to become the human version of nice Majiin Buu (if you don't know who Majiin Buu is, you should probably question your life choices, just saying), I went on a quest to find healthy sweet treats that have more than refined sugars and unhealthy fats in them.

And these apple pie bars I adapted from Peanut Cooks fit in that category. There are only natural ingredients in these bars. And not even a lot of them which is why I saved the recipe in the first place.


Oats, almond meal, apples and coconut sugar is all you'll need. There would also be applesauce but like I showed you last week, you can easily make it at home using nothing but apples so I guess it doesn't count as an ingredient.

Anyway, they were delicious and, just like Lucrezia, I had to keep myself from eating the entire dough before baking. Yep, it can be eaten raw. Isn't that great?

INGREDIENTS
6 bars
For the crust
  • 50 g (1/2 cup) rolled oats
  • 65 g (1/2 cup + 2 tablespoons) almond meal
  • 55 g (1/4 cup) applesauce
  • 25 g (3 tablespoons) coconut sugar
  • 1 pinch of salt

For topping
  • 1/2 apple
  • Cinnamon powder
  • Coconut sugar

  • Coconut oil, for greasing

INSTRUCTIONS
  • Preheat the oven to 180°C. 
  • Add the oats in a food processor and process until a flour-like consistency is achieved. Add almond meal, applesauce, coconut sugar and salt, and process until well combined.
  • Grease a small baking dish, then add the dough spreading it accurately.
  • Thinly slice the apple and place the slices on top of the dough, lightly pressing them. Sprinkle with cinnamon and coconut sugar.
  • Bake for 20 minutes, until apple is cooked and the edges are crunchy. 


Non so perché ma ultimamente il mio corpo ha voglia di dolci come se non ci fosse un domain. E non riesco proprio a controllarmi. Così per evitare di diventare la versione umana di Majin Bu (se non sapete chi è Majin Bu, inizierei a farmi delle domande), sono andata alla ricerca di dolci salutari che hanno da offrire di più di zuccheri raffinati e grassi insalubri.

E queste barrette alla torta di mele che ho adattato da Peanut Cooks rientrano in questa categoria. Ci sono soltanto ingredienti naturali in queste barrette. E neanche molti ed è per questo che ho salvato la ricetta.

Fiocchi d'avena, farina di mandorle, mele e zucchero di cocco è tutto ciò di cui avrete bisogno. Ci sarebbe anche l'applesauce ma, come vi ho mostrato la scorsa settimana, potete semplicemente farla a casa utilizzando nientaltro che mele quindi credo non conti come ingrediente.

Comunque sia, erano delicioze e, come Lucrezia, mi sono dovuta trattenere dal mangiare tutto l'impasto prima di infornare. Sì, può essere mangiato crudo. Non è fantastico?

INGREDIENTI
6 barrette
  • 50 g di fiocchi di avena
  • 65 g di farina di mandorle
  • 55 g di applesauce
  • 25 g di zucchero di cocco
  • 1 pizzico di sale
Per sopra
  • 1/2 mela
  • Cannella in polvere
  • Zucchero di cocco

  • Olio di cocco, per lo stampo

PROCEDIMENTO
  • Preriscaldate il forno a 180°C.
  • Aggiungete i fiocchi di avena nel robot da cucina e frullate finché avrete ottenuto una cosistenza simile alla farina. Aggiungete farina di mandorle, applesauce, zucchero di cocco e sale, e frullate finché è ben amalgamato.
  • Ungete uno stampo piccolo, aggiungetevi l'impasto distribuendo accuratamente. 
  • Affettate finemente la mela e disponete le fette sopra l'impasto, facendo una leggera pressione. Cospargete con cannella e zucchero di cocco. 
  • Cuocete in forno per 20 minuti, finché le mele saranno cotte e i bordi saranno croccanti.

2 comments:

  1. Such a healthy dessert! I wouldn't feel guilty at all if I ended up finishing the whole batch at one go.

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  2. <3
    Sono contenta che ti siano piaciute! Dovrei davvero rifarle anche io, o almeno, rifare l'impasto! Poi se arriva o meno al forno si vedrà :'D

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