Garlic Dijon Salmon with Green Beans // Salmone alla senape e aglio con fagiolini

Wednesday, May 11, 2016


Rich in protein, Omega-3 fatty acids, and vitamin D, Salmon is my favourite fish also because of its versatility. Whether grilled, roasted, pan-seared, or smoked, it will always find its way into your heart, and your stomach.

This oven baked salmon is delicious and easy, and quick to make. The inspiration for this came from the internet. That's right, I'm talking about the famous Dijon-Honey salmon with asparagus everyone is making.

INGREDIENTS
1 serving
  • 1 (170 g // 6 oz) salmon filet
  • 100 g (3.5 oz) green beans, clean
  • 1 tablespoon Dijon mustard
  • 1 tablespoon extra virgin olive oil
  • 1 garlic clove, minced
  • Himalayan salt
  • Pepper

INSTRUCTIONS
  • Preheat the oven to 180°C (350°F). Line a baking sheet with aluminium foil, spray with cooking spray (or brush with a little bit of oil), and set aside.
  • In a large bowl, combine the olive oil, the mustard, the garlic, and salt and pepper to taste.
  • Brush 2/3 of the mixture onto the salmon filet, and place in the baking sheet. Place the green beans in the bowl with the rest of the mixture, and toss them so they are evenly coated with the sauce. Arrange the beans on the opposite side of the salmon.
  • Bake for 20 minutes and serve.

NOTES
  • You can use any other salt, but the Himalayan goes perfectly with salmon.
  • The baking time will vary depending on the thickness of the filet.


Ricco di proteine, acidi grassi Omega-3 e vitamina D, il salmone è il mio pesce preferito anche per via della sua versatilità. Che sia grigliato, arrosto, cotto in padella, o affumicato, troverà sempre un modo per entrare nel vostro cuore e nel vostro stomaco.

Questo salmone al forno è delizioso e facile, e veloce da fare. L'ispirazione per questo piatto viene da internet. Proprio così, sto parlando del famoso salmone alla senape e miele con asparagi che tutti stanno facendo.

INGREDIENTI
1 porzione
  • 1 (170 g) filetto di salmone
  • 100 g fagiolini, puliti
  • 1 cucchiaio senape di Digione
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio d'aglio, tritato
  • Sale rosa dell'Himalaya
  • Pepe

PROCEDIMENTO
  • Preriscaldate il forno a 180°C. Foderate una teglia con un foglio di carta alluminio, spruzzate con spray da cucina (o spennellatela con un po' d'olio) e mettete da parte.
  • In una ciotola capiente, unite l'olio, la senape, l'aglio,e sale e pepe a piacere.
  • Spennellate 2/3 del composto sopra il filetto di salmone, e mettetelo nella teglia. Mettete i fagiolini nella ciotola con la salsa rimasta, e mescolate in modo che siano uniformemente coperti con la salsa. Disponete i fagiolini sul lato opposto al salmone.
  • Cuocete per 20 minutes e servite.

NOTE
  • Potete utilizzare qualsiasi altro sale, ma quello dell'Himalaya si sposa perfettamente con il samone.
  • Il tempo di cottura varierà a seconda dello spessore del filetto.

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