Roasted Sweet Potato Rounds // Rondelle di patata dolce al forno

Friday, August 26, 2016


Even though orange is more of an autumn colour, it should always be on our tables, especially during summer, because those foods are rich in carotenoid - no, it's not just a carrot thing - and will help promote tanning.
Scorrete sotto per l'italiano

I know, I know, summer it's almost over and everyone has basically just come back from vacations, so this is kind of pointless, but today I'm sharing with you this sweet potato recipe anyway.

It is so simple it can't even be called recipe. Sweet potatoes are simply sliced, gently salted, and should be drizzled with oil. I said should because in my attempt at doing tons of things at the same time, I completely forgot the oil. But you know what? They still turned out pretty good, and the sweet potato flavour was stronger.


And by the way, please tell me I'm not the only one who forgets to use all the ingredients.

INGREDIENTS
2 servings
  • 1 medium sweet potato
  • Himalayan salt

INSTRUCTIONS
  • Preheat the oven to 200°C (400°F). Line a baking sheet with parchment paper.
  • Wash, cut off the very end, peel if not organic, and slice the sweet potato into a half-centimeter (1/4 inch) rounds. 
  • Place the slices on the baking sheet in a single layer, sprinkle with salt and roast for 15-20 minutes, or until the sweet potato slices are tender and the edges are starting to brown a little.


Anche se l'arancione è più un colore autunnale, dovrebbe essere sempre sulle nostre tavole, soprattutto durante l'estate, perché quei cibi sono ricchi di carotenoide - no, non è un'esclusiva delle carote - e vi aiuteranno con l'abbronzatura.

Lo so, lo so, l'estate è quasi finita e praticamente tutti sono appena tornati dalle vacanze, quindi è abbastanza insensato, però oggi condivido con voi questa ricetta con le patate dolci comunque.

È così semplice che non può neanche essere chiamata ricetta. Le patate dolci sono semplicemente affettate, leggermente salate, e dovrebbero essere condite con l'olio. Ho detto dovrebbero perché nel mio tentativo di fare un sacco di cose allo stesso tempo mi sono completamente dimenticata dell'olio. Ma sapete che vi dico? Erano comunque piuttosto buone, e il sapore il patata dolce si sentiva di più.

E a proposito, per favore ditemi che non sono l'unica che si dimentica di utilizzare tutti gli ingredienti.

INGREDIENTI
2 porzioni
  • 1 patata dolce media
  • Sale dell'Himalaya

PROCEDIMENTO
  • Preriscaldate il forno a 200°C. Foderate una teglia con carta da forno.
  • Lavate, tagliate l'estremità, pelate se non bio, e affettate la patata dolce a rondelle di mezzo centimetro.
  • Disponetele nella teglia in un unico strato, cospargete di sale e cuocete per 15-20 minuti o finché le fette di patata dolce non sono tenere e i bordi iniziano a dorare un po'. 

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