Wednesday, October 04, 2017

Sweet Potato Toasts with Gorgonzola, Arugula and Walnuts // Toast di patata dolce con gorgonzola, rucola e noci


There's plenty of things you can make with a sweet potato. Salads, pies, smoothies, fries, gnocchi and more. And toasts. Yep, that's the trend at the moment. Or maybe it was months ago. Or around this time last year. I really don't know. I remember seeing these lots of time ago and I've given them a try just now, and they blew my mind.

I've been trying to consume less gluten, as I said here, and finding a gluten-free bread that's up to my alley it's very hard to find, so that's why I'm loving sweet potato toasts. Not only they are gluten-free, but they are beyond delicious!

And they are so easy to make! All you have to do is slice a potato and toast it, either in the toaster or in the oven. And since sweet potatoes are so versatile, you can pair them with whatever you want, both sweet and savoury.

This time I went with savoury, and this gorgonzola, arugula and walnut combination is actually my favourite. It's sweet and salty, it's tangy and fresh, it's soft and crunchy.

INGREDIENTS
1 serving
  • 1 small sweet potato
  • 20 g (1 1/2 tablespoons) gorgonzola
  • Arugula
  • Walnuts

INSTRUCTIONS
  • Slice the sweet potato into 1 cm (almost 1/2 inch) thick slices.
  • Put on high in the toaster for 5 minutes, or until they are fork tender.
  • Spread them with the gorgonzola, and complete with the arugula and chopped walnuts.


Ci sono tante cose che si possono fare con una patata dolce. Insalate, torte, frullati, patatine, gnocchi e altro. E toast. Sì, sono un trend del momento. O forse lo era mesi fa. O in questo periodo l'anno scorso. Non sono sicura. Mi ricordo di averne visti tanti tempo fa e l'ho provati soltanto ora, e mi hanno lasciate a bocca aperta.

Sto cercando di mangiare meno glutne, come ho già detto, e trovare un pane senza glutine che mi soddisfi è motlo difficile, ecco perché mi sono innamorata dei toast di patata dolce. Non solo sono senza glutine, ma non anche incredibilemtne deliziosi!

E sono anche semplici da fare! Tutto quello che dovete fare è affettare una patata e tostarla, o nel tostapane o nel forno. E dato che le patate dolci sono così versatili, potete abbinarle con quello che volete, sia dolce che salato.

Questa volta ho optato per il salato, e questa combinazione di gorgonzola, rucola e noci è la mia preferita. È dolce e salata, è piccante e fresca, è morbida e croccante.

INGREDIENTI
1 porzione
  • 1 patata dolce piccola
  • 20 g di gorgonzola
  • Rucola
  • Noci

PROCEDIMENTO
  • Affettate la patata a fette di 1 cm di spessore.
  • Tostatele per 5 minuti, o finché sono tenere.
  • Spalmatele con il gorgonzola, e completate con la rucola e noci spezzettate.

2 comments:

  1. Le patate dolci da quand'ero piccola mai sopportate voglio riprovare ad anni di distanza cosi chissa... buona serata,

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