I've always been fascinated with lupini because of their yellow colour. Then one day, about 5 years ago, I decided to try them and their taste ruined them for me. They were disgusting. Now I don't know if that's normal with store-bought lupini or if my tastes have changed over the years - I bet it's the latter though -, but I do know what I love them. And I also love preparing them myself.
But that's a story for another day because today I'm sharing with you a very simple recipe using these fantastic legumes. This lupini bean salad is incredibly easy and fast to make - especially if, unlike me, you buy cooked lupini -, it tastes absolutely amazing, it's fresh and packed with vitamins and minerals.
So what are you waiting? Why don't you give it a try?
INGREDIENTS
1 serving
- 70 g (1/2 cup) lupini beans
- 30 g (1 cup) baby spinach
- 1/2 red onion
- 1/2 small green bell pepper
- 5 cherry tomatoes
- 1 tablespoon sunflower seeds
- 1/2 tablespoon extra virgin olive oil
- 1 teaspoon apple cider vinegar
- 1/4 teaspoon salt
- Black pepper
INSTRUCTIONS
- Slice onion and bell pepper. Cut cherry tomatoes in half.
- In a small bowl, combine olive oil, apple cider vinegar, salt and pepper.
- Add all the ingredients in a bowl, pour the dressing, stir well and serve.
Sono sempre stata affascinata dai lupini per via del loro colore giallo. Poi un giorno, circa 5 anni fa, ho deciso di provarli e il loro sapore me li ha completamente rovinati. Erano disgustosi. Ora non so se è normale con i lupini comprati al supermercato e se i miei gusti sono cambiati con gli anni - scommetto sulla seconda però -, ma so che li adoro. E adoro anche prepararli per conto mio.
Ma quella è una storia per un altro giorno perché oggi condivido con voi una ricetta molto semplice con questi fantastici legumi. Questa insalata di lupini è incredibilmente facile e veloce da fare - soprattuto se, a differenza mia, comprate i lupini già cotti -, ed ha un sapore buonissimo, è fresca e ricca di vitamine e minerali.
Quindi cosa state aspettando? Perché non la provate?
INGREDIENTI
1 porzione
- 70 g lupini
- 30 g spinacini
- 1/2 cipolla rossa
- 1/2 peperone verde piccolo
- 5 pomodorini
- 1 cucchiaio semi di girasole
- 1/2 cucchiaio olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino aceto di mele
- 1/4 cucchiaino sale
- Pepe nero
PROCEDIMENTO
- Affettate cipolla e peperone. Tagliate i pomodorini a metà.
- In una piccola ciotola, unite olio di oliva, aceto di mele, sale e pepe.
- Aggiungete tutti gli ingredienti in una ciotola, versate il condimento, mescolate bene e servite.
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