Monday, September 18, 2017

Crunchy Zucchini and Tomato Pasta // Pasta alle zucchine croccanti e pomodoro


I don't know how many of you have read my first post, so to recap I said my recipes would have been easy and that's what I've been doing. I use pretty basic cooking techniques and it usually doesn't take a lot of time to make the recipes either.

I did notice, however, that I use a lot of weird ingredients so for today's recipe I came up with something that is both easy and simple so that everyone can make it, this pasta dish with crunchy zucchini and tomato sauce.


I make this dish a lot, especially during Summer when I have a lot of zucchini, and I love it because in top 20 minutes my lunch is ready so it's perfect for when I get home late and I'm hungry.


And do you know what is my favourite part? The crunchy zucchinis. No frying is required for that, just a pan, a little olive oil, 5 minutes and little pan tossing.

Why don't you give it a try, I'm sure you will like it.

INGREDIENTS
1 serving
  • 80 g (2.8 oz) whole wheat penne
  • 1 zucchini
  • 75 g (1/3 cup) tomato sauce
  • 1 garlic clove
  • 4-5 fresh basil leaves
  • 1/2 tablespoon extra virgin olive oil
  • Salt
  • Pepper

INSTRUCTIONS
  • Bring to a boil a pot of salted water and cook the pasta according to your package instructions.
  • Meanwhile, trim the zucchini, cut it in fourths lengthwise then cut the strips into thick pieces. Rip the basil with your hands.
  • Heat the olive oil and crushed garlic in a pan over medium heat, add the zucchini and cook for 5 minutes, tossing occasionally. Season with salt, add tomato sauce and basil and cook, on low heat, for 2 more minutes. Adjust salt and season with pepper.
  • Drain the pasta al dente and move it to the pan. Toss to combine and serve.

Non so quanti di voi hanno letto il mio primo post, quindi per ricapitolare ho detto che le mie ricette sarebbero state semplici ed è quello che ho fatto. Utilizzo tecniche culinarie abbastanza basilari e di solito non ci vuole nenahce tanto tempo per fare le ricette.

Mi sono accorta, però, che uso tanti ingredienti strani così per la ricetta di oggi ho ideato qualcosa che sia facile e semplice allo stesso tempo così che tutti posso farla, questa pasta con zucchine croccanti e passata di pomodoro.

Faccio questo piatto spesso, soprattutto durante l'estate quando ho tante zucchine, e lo adoro perché in massimo 20 minuti il mio pranzo è pronto dunque è perfetto per quando torno a casa tardi e affamata.

E sapete qual è la mia parte preferita. Le zucchine croccanti. Non c'è neanche bisogno della frittura, solo una padella, dell'olio di oliva, 5 minuti e poco spadellamento.

Perché non lo provate, sono sicura che vi piacerà!

INGREDIENTI
1 porzione
  • 80 g di penne integrali
  • 1 zucchina
  • 75 g di passata di pomodoro
  • 1 spicchio d'aglio
  • 4-5 foglie di basilico fresco
  • 1/2 cucchiaio di olio extravergine di oliva
  • Sale
  • Pepe

PROCEDIMENTO
  • Portate a bollore una pentola di acqua salata e cuocetevi la pasta seguendo le indicazioni del vostro pacchetto.
  • Nel frattempo, spuntate la zucchina, tagliatela in quattro per il senso della lunghezza e tagliate le strisce in pezzi spessi. Spezzettate il basilico con le mani.
  • Scaldate olio di olive e aglio schiacciato in una padella su fiamma media, aggiungete le zucchine e cuocete per 5 minuti, spadellando di tanto in tanto. Salate, aggiungete passata di pomodoro e basilico, e cuocete per altri 2 minuti. Aggiustate di sale e pepate.
  • Scolate la pasta al dente e trasferitela nella padella. Spadellate per amalgamare e servite. 

2 comments:

  1. Buona questa pasta integrale, gustosa, sana e veloce da preparare, mi piace!
    Baciotti

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  2. Ottimo piatto di pasta perfettamente in linea con i miei gusti e ...i miei tempi in cucina per il pranzo!!!
    Baci

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