Bulgur Salad with Edamame and Radishes // Insalata di bulgur con edamame e ravanelli

Wednesday, June 21, 2017


Do you know what I've noticed recently? That I've never posted a recipe with bulgur which is insane considering how much I love it and how often I eat it. For those of you who don't know it, bulgur is a kind of cracked whole wheat which means it's rich in nutrients and vitamins, and because of the process it goes through, it takes no time at all to cook. That's why I love it so much.

And it makes for a great substitute for rice and couscous, which is why I love making fresh salads with it. It's not used as a main ingredient in tabbouleh for nothing after all.


That said, I put on my thinking cap, looked inside the fridge and freezer and came up with this fresh salad enriched with edamame, radishes, green onion - this one was actually in my vegetable garden -, and the most important ingredient, fresh mint.

It doesn't take a lot to make, it's easy, refreshing, filling and healthy. What else could you possibly ask for?

INGREDIENTS
1 serving
  • 75 g (1/3 cup + 1 tablespoon) bulgur
  • 100 g (1 cup) frozen shelled edamame
  • 5 radishes
  • 1 steam spring onion
  • 5 big leaves mint
  • 1/2 lemon, juice
  • 1/2 tablespoon extra virgin olive oil
  • Salt

INSTRUCTIONS
  • Bring to a boil some water in a saucepan. Add the edamame and bring the water back to the boil. Cook for 1-2 minutes, then drain and cool down under cold running water.
  • Add the bulgur, 190 ml (3/4 cup + 2 teaspoons) of water and a pinch of salt in a pot and bring to a boil. Reduce the heat, cover and simmer for about 7 minutes, until the water has been absorbed and bulgur is cooked. Fluff with a fork and let cool down.
  • Slice the radishes, chop the mint leaves and slice the spring onion. In a small bowl, combine lemon juice, olive oil and a pinch of salt.
  • Once the bulgar has cooled, move it to a bowl, add the edamame, radishes, mint and onion and stir. Pour the oil mixture and stir well, then serve. 


Sapete che cosa ho notato di recente? Che non ho mai pubblicato una ricetta con il burgur il che è incredibile considerando quando mi piace e quando spesso lo mangio. Per quelli di voi che non lo conoscono, il bulgur è un tipo di grano integrale spezzato il che significa che è ricco di nutrienti e vitamine, e grazie al processo cui è sottoposto, ci vuole pochissimo tempo per prepararlo. Ecco perché mi piace molto.

Ed è un ottimo sostituto per il riso e il couscous, ecco perché adoro prepararci fresche insalate. Dopo tutto, non è utilizzato come ingrediente principale nel tabbouleh per niente.

Detto questo, mi sono messa il mio cappello pensante, ho guardano nel frigo e nel congelatore e mi è venuta in mente questa insalata fresca arricchita con edamame, ravanelli, cipolla fresca - questa in realtà era nel mio orto -, e l'ingrediente più importante, menta fresca.

Non ci vuole tanto tempo per farla, è semplice, rinfrescante, saziante e salutare. Che potreste chiedere di più?

INGREDIENTI
1 porzione
  • 75 g bulgur
  • 100 g edamame sgusciati congelati
  • 5 ravanelli
  • 1 foglia di cipolla
  • 5 grandi foglie di menta
  • 1/2 limone, succo
  • 1/2 cucchiaio olio extravergine di oliva
  • Sale

PROCEDIMENTO
  • Portate a bollore dell'acqua in un pentolino. Aggiungete gli edamame e riportate l'acqua a bollore. Cuocete per 1-2 minuti, quindi scolate e fate raffreddare sotto acqua corrente fredda.
  • Aggiungete il bulgur, 190 ml di acqua e un pizzico di sale in una pentola e portate a bollore. Riducete la fiamma, coprite e cuocete per circa 7 minuti, finché l'acqua non sarà stata assorbita e il bulgur non sarà cotto. Sgranate con una forchetta e lasciate raffreddare.
  • Affettate i ravanelli, tritate la menta e tagliate la cipolla a rondelle. In una piccola ciotola, unite succo di limone, olio e un pizzico di sale.
  • Quando il bulgur si sarà raffreddato, trasferitelo in una ciotola, aggiungete gli edamame, ravanelli, menta e cipolla e mescolate. Versate il composto di olio e mescolate bene, quindi servite. 

2 comments:

  1. Bellissima e buonissima...l'ideale con questo caldo...a presto!

    ReplyDelete
  2. Davvero buono: l'ho provato e mi è piaciuto tantissimo!

    ReplyDelete