Friday, September 08, 2017

Turmeric Roasted Zucchini // Zucchine alla curcuma arrostite


I'm one of those people who just can't stay away from the oven and as such, I've been roasting vegetables all Summer long. Actually, I've been roasting zucchini all Summer long because my garden was filled with them.

At first, I roasted them just with a little olive oil, and I liked them that way. Then one day I decided to add some turmeric, and I didn't like them, I loved them. That golden spice made the zucchini so sweet and flavourful, they were addicting, which is why I decided to share the recipe with you.


And the struggle to write down the recipe was real because I always eyeballed it. But after several attempts, I succeeded so here they are, some delicious zucchini that will melt in your mouth.


INGREDIENTS
4 serving
  • 3 medium zucchini
  • 1 tablespoon extra virgin olive oil
  • 1 teaspoon turmeric powder
  • Black pepper
  • Salt

INSTRUCTIONS
  • Preheat the oven to 230°C (450°F).
  • Wash and trim the zucchini. Cut them into quarters, then slice into 0,5 cm thick slices. 
  • Move the zucchini to a rimmed baking sheet, drizzle with the oil, add the turmeric and mix well to combine. Season with pepper.
  • Roast in the oven for 25 minutes.
  • Season with salt and serve.


Sono una di quelle persone che non riescono proprio a stare lontane dal forno e in quanto tale ho arrostito verdure per tutta l'estate. A dire il vero, ho arrostito zucchine per tutta l'estate perché il mio orto ne era pieno.

All'inizio le arrostivo soltanto con dell'olio di oliva, e mi piacevano in quel modo. Poi un giorno ho deciso di aggiungere della curcuma, e non mi sono piaciute, le ho adorate. Quella spezia dorata ha reso le zucchine così dolci e saporite da creare dipendenza, ed è per questo che ho deciso di condividere la ricetta con voi.

E scrivere la ricetta è stato davvero difficile perché di solito facevo sempre a occhio. Ma dopo diversi tentativo, ho avuto successo e così eccole, delle deliziose zucchine che vi si scioglieranno in bocca.

INGREDIENTI
4 porzioni
  • 3 zucchine medie
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di curcuma in polvere
  • Pepe nero
  • Sale

PROCEDIMENTO
  • Preriscaldate il forno a 230°C.
  • Lavate e mondate le zucchine. Tagliatele in quattro, quindi affettatele in fette di 0,5 cm.
  • Trasferite le zucchine su una teglia, conditele con l'olio, aggiungete la curcuma e mescolate bene. Pepate.
  • Cuocete in forno per 25 minuti.
  • Salate e servite.

2 comments:

  1. L'aggiunta della curcuma darà alle zucchine sicuramente una spinta in più...da provare!!!! Un abbraccio

    ReplyDelete