Just in case you're new, you haven't been around for a while or you have the memory of a carrot, I love bowls or as I previously called them, an excuse to be lazy. And this time I'm bringing my laziness to the next - I could even say ultimate - level with this detox quinoa bowl.
Don't let you scare by the word "detox", this dish is pretty darn delicious and I'm not the one to be credited for that. That's all on the wonderful ingredients I used, a combination of white, red and black quinoa, with steamed cauliflower, red cabbage and sweet potato, and seasoned with just some fresh mint, a squeeze of lemon juice which helps absorbing all the nutrients, and a grind of Himalayan salt.
This bowl is great to give your body a break. A break from fats, from refined carbs and from animals products that often cause inflammation in the body. It's a chance to eat healthy without giving up the joy of eating.
And doesn't all that colour make you instantly happy? It works for me.
INGREDIENTS
1 serving
- 60 g (1/3 cup) quinoa mix
- 70 g (3/4 cup) cauliflower florets
- 1/4 red cabbage, chopped
- 1 small sweet potato, peeled and diced
- Fresh mint
- Lemon juice
- Himalayan salt
INSTRUCTIONS
- Rinse the quinoa, place it in a pot with 240 ml (1 cup) of water and bring to a boil. Cover and simmer for 20-25 minutes. Drain any excess water.
- Bring to a boil some water in a steamer, and steam the vegetables: 7-10 minutes for the cauliflower, 5 minutes for the sweet potato, 3-4 minutes for the cabbage.
- Move the quinoa to a bowl, add the steamed vegetables, mint to taste, squeeze some lemon juice on top, season with salt and serve.
Nel caso in cui siate nuovi, o non siete stati nei paraggi per un po' o avete la memoria di una carota, adoro le bowls o come le ho chiamate in precedenza, una scusa per essere pigra. E questa volta porto la pigrezza al prossimo - se non al massimo - livello con questa detox bowl di quinoa.
Non fatevi spaventare della parola "detox", questo piatto è piuttosto gustoso e i meriti non vanno a me. Vanno invece ai fantastici ingredineti che ho utilizzato, una combinazione di quinoa bianca, rossa e nera, con cavolfiore, cavolo rosso e patata dolce al vapore, e condita con della menta fresca, una spruzzata di limone che aiuta ad assorbite tutti i nutrienti, e una macinata di sale dell'Himalaya.
Questa bowl è ottima per dare una pausa al vostro corpo. Una pausa dai grassi, dai carboidrati raffinati e dai prodotti di original animale che spesso causano infiammazione nel corpo. È l'occasione di mangiare sano senza rinunciare alla gioia di mangiare.
E tutto quel colore non vi mettete subito allegria? A me sì.
INGREDIENTI
1 porzione
- 60 g quinoa mix
- 70 g cavolfiore a cimette
- 1/4 cavolo cappuccio rosso, spezzettato
- 1 piccola patata dolce, pelata e tagliata a cubetti
- Menta fresca
- Succo di limone
- Sale dell'Himalaya
PROCEDIMENTO
- Lavate la quinoa, mettetela in una pentola con 240 ml di acqua e portate a bollore. Coprite e fate sobbollire per 20-25 minuti. Scolate l'eventuale acqua in eccesso.
- Portate a bollore un po' di acqua in una vaporiera e cuocete le verdure: 7-10 minuti per il cavolfiore, 5 minuti per la patata dolce e 3-4 minuti per il cavolo.
- Trasferite la quinoa in una ciotola, aggiungete le verdure a vapore, menta a piacere, spremetevi un po' di succo di limone, salate e servite.
Colourful and delicious...a wholesome salad.
ReplyDeleteYep, just like I like my meals.
DeleteMi hai dato proprio un ottimo suggerimento x la cena :-)
ReplyDeleteMi fa piacere :)
DeleteChe buono Sonia!! a lovely salad!! Baci!
ReplyDeleteThank you!
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